Tekafül Sigorta Şirketleri

Son yıllarda özellikle Ortadoğu’da tekafül sigorta şirketlerinin sayısı artmaktadır. Tekafül sigortası sunan bu şirketlerin bir kısmı sadece tekafül odaklı sigorta şirketleri iken, bazıları ise klasik anlamda sigorta ürünlerinin yanı sıra tekafül ürünleri de sunmaktadır.

Tekafül şirketlerinin bir kısmı tekafül ürünleri sunmak amacıyla kurulurken, kimileri ise büyük sigorta gruplarının tekafül branşları olarak faaliyet gösterebilmetkedir. Örneğin, Takaful Malaysia sadece tekafül sigortacılığı için oluşturulmuş bir şirkettir.

Diğer taraftan, Bahreyn'de faaliyette bulunan Allianz Takaful ise ünlü Alman sigorta şirketleri grubu Allianz'ın tekafül hizmeti sunan bir şirketidir. Benzer şekilde, meşhur reasürans şirketi Swiss Re'nin retekafül hizmeti sunan Swiss Retakaful isimli bir uydu firması bulunmaktadır.

Türkiye'de mevcut durum itibarıyla tekaful sigorta şirketi bulunmamaktadır.

6 yorum:

yakup masca dedi ki...

Merhaba,
Tekaful sigorta türkiyeye ne zaman hizmet vermeye başlayacak?

Tekafül Sigorta dedi ki...

Merhaba Yakup Bey,

Kısa bir süre öncesine kadar tekafül yani faizsiz sigortacılık esasları ile hareket ettiğini kamuoyu ile paylaşan bir sigorta şirketi yok idi.

Geçtiğimiz günlerde Neova Sigorta, web sayfası üzerinden bu konuda iddiada bulunmuştur. Ancak, söz konusu Şirket hakkında bizim henüz bir inceleme ve tespitimiz bulunmamaktadır.

Saygılarımızla.

Adsız dedi ki...

Merhabalar...

Ben Yunus KUTVAL. Kırıkkale İkitisat yüksek lisans öğrencisiyim. Katılım Bankacılığı üzerine tez yazıyorum. Tekafül hakkında da bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Bana tavsiye edeceğiniz yerli yabancı kaynakları bildirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

iletişim: yunuskutval@mynet.com

Serbülent Arıcı dedi ki...

Doğa sigorta bu alanda faaliyete başlayan ilk firma olmuştur.

Adsız dedi ki...

Ben Marmara Üniversitesi Sigortacılık mezunu ve Marmara üniversitesi İslami Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans öğrencisi. Tekafül alanı ile çalışıyorum.
Tekafül alanında Neova sigorta hayat dışı branşta 2009 yılından beri hizmet vermektedir.
Hayat branşında da Katılım Emeklilik Şirketi 2014 yılında faaliyetlerine başlamıştır.

Adsız dedi ki...

İyi günler, 2023 yılında icra edeceğimiz 4. Uluslararası İslami Finans ve Muhasebe Konferansı kapsamında, İslami Sigortacılık (Tekafül) konusuna ayrı bir yer ayırmak istiyoruz. Bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz. Sektör şirketleri ve yöneticileri kimlerdir. Bu konuda topluca bir bilgi verebilirseniz memnun olurum.
Mehmet Kaygusuzoğlu

Yorum Gönder